Sutra ročište
0

Legija dokazuje porijeklo novca kojim je kupio kuću

SRNA
U novootvorenoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano ročište, prema zahtjevu Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala, za privremeno oduzimanje porodične kuće u beogradskom naselju Cerak Miloradu Ulemeku Legiji, rekla je Srni portparol Specijalnog suda Maja Kovačević-Tomić.

Specijalno tužilaštvo je u zahtjevu zatražilo da se Ulemeku privremeno oduzme kuća na Ceraku, jer smatra da je stečena otmicom, odnosno da je kuća plaćena novcem koji je naplaćen od otkupa Vuka Bajruševića.

Na suđenju pripadnicima "zemunskog klana", koji su osuđeni za brojna ubistva, terorističke napade i otmice, svjedoci saradnici su svjedočili da je od otmice Bajruševića ta kriminalna grupa uzela otkup od 1,5 miliona njemačkih maraka, a da je Ulemek za sebe uzeo 500.000 maraka.

Nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek, drugostepeno je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića na 40 godina zatvora, pravosnažno je osuđen za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi, takođe na 40 godina zatvora.

Osuđen je drugostepeno na 40 godina zatvora i za ubistvo četiri člana SPO-a i pokušaj ubistva Draškovića na Ibarskoj magistrali, a maksimalna kazna izrečena mu je i u prvostepenom postupku protiv "zemunskog klana".