Regija
144

Legendarni glumac u teškom stanju: Bati Živojinoviću amputirana noga

Klix.ba
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Velikan glumišta i legenda filma "Valter brani Sarajevo" Velimir Bata Živojinović u teškom je zdravstvenom stanju i amputirana mu je noga kako bi preživio.

Čuveni Valter bije bitku za život zbog gangrene koja je u međuvremenu napredovala. Bata je prije nekoliko dana prebačen iz bolnice "Sveti Sava" u bolnicu na Dedinju, gdje je izvršena operacija. Ljekarski konzilij je bio jednoglasan u odluci da bi legendarnom glumcu trebalo amputirati bolesni dio noge, ali je konačnu odluku donijela porodica.

Kako prenose srbijanski mediji, Živojinovićevo zdravstveno stanje nije najbolje. Trenutno se nalazi u šok sobi gdje je na aparatima za disanje. Još uvijek je rano da se govorim o bilo kakvim prognozama njegovog zdravstvenog stanja, kažu iz ustanove u kojoj se Bata trenutno bori za život.

Vijesti o glumčevom zdravstvenom stanju potvrdila je i Batina kćerka Jelena, dok supruga Lula nije bila u stanju da govori za medije. S obzirom da Bata već godinama boluje od dijabetesa, ova bolest dodatno otežava situaciju postoperativnog postupka.

Osim dijabetesa, Živojinović ima i bolesno srce, kao i probleme s perifernim arterijama, što također pogoršava situaciju.