Hrvatska
0

Ladić: Nisam prošao kroz crveno i izazvao sudar

FENA
Dražen Ladić
Dražen Ladić
Bivši selektor mlade hrvatske nogometne reprezentacije Dražen Ladić danas je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu ponovio da nije kriv za saobraćajnu nesreću u kojoj su u septembar prošle godine povrijeđena petorica mladića, od kojih dvojica teže.

Ladić je na početku suđenja porekao tvrdnje tužitelaštva da je Mercedesom E320 prošao kroz crveno svjetlo na križanju Kačićeve i Klaićeve ulice u Zagrebu te se sudario s Renaultom Cliom u kojem su bili mladići, od kojih dvojica maloljetnika.

U vrijeme nesreće Ladić nije bio pod utjecajem alkohola, ali kako je u nesreći povrijeđeno više osoba, a clio je u potpunosti uništen tužilaštvo traži da mu se izrekne uvjetna zatvorska kazna od godine i osam mjeseci uz takozvani rok kušnje od četiri godine. Također traže da mu se oduzme i vozačka dozvola.

Bivši golman najuspješnije hrvatske nogometne reprezentacije podsjetio je i da je sudski vještak potvrdio kako je prije nesreće on vozio tek 59 kilometara na sat, dok je clio iz suprotnog smjera išao čak dvostruko brže, tačnije 113 kilometara na sat.

U vještačenju na koje se pozvao Ladić, a čiji će autor biti i prvi svjedok u danas započetom suđenju, pritom nije navedeno je li poznati golman poštivao saobraćajnu signalizaciju.

Presuda će stoga ovisiti o iskazima ostalih svjedoka koji su u istrazi izjavili da su Ladića vidjeli kako prolazi "kroz crveno". Sudija Zdravko Kaleb iduću je raspravu zakazao za 2. septembar.

Nakon nesreće Ladić je zbog ovog slučaja dobio još jednu kaznenu prijavu. Osiguravajuća kuća Croatia osiguranje prijavila ga je u januaru ove godine da je od nje pokušao naplatiti oko 140.000 kuna štete koristeći se sumnjivom policom kasko osiguranja.

Croatia osiguranje prijavila ga je nakon što je Ladić podnio odštetni zahtjev, a interna kontrola otkrila da je policu kasko osiguranja sklopio nakon sudara. Sumnja se da mu je jedna zaposlenica promijenila datum na polici kako bi ispalo da je sklopljena prije nesreće. Sumnjivo je bilo i što je Ladić, inače prijavljen u Zagrebu, policu otvarao u Dubrovniku.

Zbog toga je nekoliko sedmica kasnije smijenjen s mjesta selektora mlade reprezentacije.