Nakon što je podnio ostavku
4

Kusturica traži evidenciju i procjenu imovine u Mokroj Gori

SRNA
Emir Kusturica
Emir Kusturica
Direktor Parka prirode Mokra Gora Emir Kusturica rekao je da će, prije nego što potpiše i ovjeri ostavku, angažovati ovlaštenog sudskog građevinskog vještaka i neke od referentnih, uglednih revizionih kuća, da izvrše evidenciju i procjenu cjelokupne imovine ovog parka.

Kusturica je rekao da će od njih zahtijevati da ustanove koliko je Vlada Srbije uložila u Mokru Goru, šta je sagrađeno od tog novca i koliko to vrijedi.

On je 27. februara podnio neopozivu ostavku na funkciju direktora Parka prirode "Mokra Gora" koju će potpisati i ovjeriti nakon što se vrati iz Italije, gdje se nalazi na snimanju filma, pišu beogradski mediji.

Kusturica insistira, kako kaže, da se prilikom primopredaje dužnosti direktora "podvuče crta" i sve precizno izračuna, kako bi i budući direktor i on imali "čiste račune".

"Taj nalaz, odnosno izvještaj nezavisnih, ovlaštenih stručnjaka, bit će ujedno i moj izvještaj o radu u Parku prirode, kao direktora od osnivanja Parka do danas", naveo je Kusturica.

Prema njegovim riječima, izvještaj će predati Skupštini Parka prirode zajedno sa ostavkom, a potom i Vladi Republike Srbije.