MUP Srbije
1

Kriminalni klanovi planirali izazvati kvar na Dačićevom avionu

FENA
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Direkcija policije obavijestila je srbijanskog premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da Sigurnosno-informativna agencija (BIA) ima saznanja kako vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Republike Srbije, izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsjednika, premijera ili prvog potpredsjednika Vlade Republike Srbije, saopćeno je iz srbijanskog MUP-a.

Kvar bi izazvao djelomično oštećenje i nakon polijetanja doveo do pada zrakoplova, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju namjerno izazvan kvar, jer se vladin avion u posljednje vrijeme u više navrata kvario, s čime je javnost bila upoznata, navodi se dalje u priopćenju, prenosi Tanjug.

Nakon konsultacija s Dačićem, koji boravi u službenom posjetu Dublinu, i prvim potpredsjednikom Vlade RS i ministrom obrane Aeksandrom Vučićem, odlučeno je da se nastavi s međunarodnim aktivnostima.

U dogovoru s članovima posade aviona Vlade Republike Srbije, Dačić je odlučio da se vrati u Beograd danas u 18.30 sati istim avionom kojim je izaslanstvo i doputovalo u irsku prijestolnicu.