Srbija
0

Kriminalci prijete smrću Tadiću i Dačiću

SRNA
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je država potpuno posvećena obračunu sa organizovanim kriminalom i da kriminalci, koji su se našli na udaru, njemu i predsjedniku Srbije Borisu Tadiću upućuju ozbiljne prijetnje ubistvom.

Dačić je naveo da mu narkomafija skoro svakodnevno šalje prijeteće poruke, ali i predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, ministru pravde Snežani Malović, specijalnom tužiocu Miljku Radisavljeviću i najvišim funkcionerima MUP-a, kao i i policijskim operativcima na terenu.

On je  za beogradski "Pres" istakao da je cijela država potpuno posvećena obračunu sa narko-mafijom. 

"Za mandata ove vlade zaplenjeno je najviše droge i pohapšeno ubedljivo najviše narko dilera. Akcija 'Morava' i dalje traje i svake nedjelje imamo hapšenja. Nastavlja se i akcija 'Balkanski ratnik' koja udara u najveće igrače, na Darka Šarića i njegove saradnike. Međutim, ni mafija ne miruje, oni neće tek tako lako da se odreknu zauzetih pozicija i astronomskih, milionskih prihoda", rekao je Dačić.

List piše, pozivajući se na neimenovanovog visokog funkcionera Vlade Srbije, da je srpska policija najozbiljnije shvatila prijetnje Šarićevog narko-klana, pa je početkom ove sedmice znatno pojačano obezbjeđenje svim državnim funkcionerima koji su dobili prijeteće poruke.