Regija
22

Kriminalci iz Srbije, BiH i Crne Gore u Zagrebu planirali pljačku maskirani u policajce

Klix.ba
U policijskoj akciji koja je jučer provedena u Sigetu u Novom Zagrebu uhapšeno je nekoliko stranih državljana iz susjednih zemalja koji su navodno po Zagrebu namjeravali pljačkati banke.
Foto: PU Zagreb
Foto: PU Zagreb

Iz PU zagrebačke potvrđeno je da je uhapšeno šest osoba, u dobi od od 28, 37, 38, 45, 46 i 46 godina. Riječ je o tri državljana Srbije, dva državljana BiH i jednom državljaninu Crne Gore. Tereti ih se za zločinačko udruživanje i nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavku oružja i eksplozivnih tvari, piše Index.hr.

Policijska akcija koja je rezultirala njihovim hapšenjem izvedena je u saradnji sa policijama Srbije, Austrije i Njemačke.

Foto: PU Zagreb
Foto: PU Zagreb

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je jedan od osumnjičenih, državljanin R. Srbije iznajmio stan na području Grada Zagreba u koji su se smjestili ostali osumnjičeni odakle su planirali za sada neutvrđeno teško kazneno djelo, što se da zaključiti iz pripremnih radnji kao i pribavljenih tehničkih sredstava i oružja", saopćila je PU zagrebačka.

U pretragama stanova, garaža i automobila nađeno je više komada vatrenog oružja, dugih i kratkih cijevi, dva ranije ukradena Audija A6 koji su trebali poslužiti za počinjenje kaznenog djela i bijeg, kape s prorezima za oči, kombinezoni nalik na policijske, tzv. "bljeskalice", ručne radioveze, specijalni alat za rezanje i drugi predmeti. Očito je da su se uhapšeni kriminalci planirali maskirati u policajce.

Foto: PU Zagreb
Foto: PU Zagreb

Plan pripadnika grupe koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore policija je osujetila zahvaljujući praćenju njihove komunikacije. Neki su mediji javili da je riječ je o članovima ogranka grupe "Pink Panther", ali izgleda da se radilo o dezinformaciji.