Regija
2

Krali luksuzne jahte, istraga seže i do Crne Gore i Hrvatske

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Devet međunarodnih naloga za hapšenje izdato je u Italiji zbog krađe luksuznih jahti u vrijednosti od 20 miliona eura, a istragom je obuhvaćena i Crna Gora, prenose italijanski mediji.

Nalozi su izdati u okviru istrage "Olimpija", na čijem čelu je tužilaštvo u Pezaru, u saradnji sa predstavništvom Interpola u Rimu. Kako prenose italijanski mediji, istragom su obuhvaćene Crna Gora, Italija, Hrvatska, Grčka, Turska, Egipat, Sirija i Liban, ali za sada nema detaljnijih informacija.

Prema nalazima istrage, članovi veoma dobro organizovane kriminalne grupe krali su jahte u turističkim lukama, i zatim ih prodavali u inozemstvu, ostvarivši do sada promet od oko 20 miliona eura.

Četiri jahte su konfiskovane u Napulju, kao i u lukama u Egiptu i Grčkoj, dok je jedna ukradena jahta potonula nadomak Brindizija tokom bjekstva od policije ka Grčkoj. Tom prilikom jedan od članova kriminalne grupe izgubio je život.

"Organizacija, sastavljena od oko pedeset italijanskih državljana, kao i osoba iz istočne Evrope i sa Srednjeg istoka, operisala je uz velike tehničke, logističke i ekonomske kapacitete", pišu talijanski mediji.

Među uhapšenima je pet Italijana, a u toku je potraga za četvoricom stranih državljana - Marokanaca, Moldavaca i Sirijaca.