Regija
10

Kovač: Savjetujem Srbiji koja je krenula u neku vrstu agresije da pusti na miru Hrvatsku

Klix.ba
Miro Kovač
Miro Kovač
Uoči početka objavljivanja zvaničnih rezultata izbora u susjednoj Hrvatskoj, ministar vanjskih poslova u Vladi Republike Hrvatske Miro Kovač poručio je srbijanskim vlastima da "puste na miru Hrvatsku".

Miro Kovač za Index.hr se osvrnuo na izlazne ankete te na odnose između Hrvatske i Srbije.

"Rezultati su ohrabrujući bit ćemo sigurno najjača stranka u Saboru te središnja stranka nove Vlade. Kao stranka ćemo biti na prvom mjestu na političkoj pozornici Hrvatske. HDZ je snaga koja je RH odvela prema neovisnosti, Europi. Hrvatsku moramo dovesti na pravi put, put razvoja. Mladi će uvijek odlaziti ako nema radnih mjesta u Hrvatskoj, da sam ja mlad, a da nema posla, i ja bih tražio posao. Želimo mladima omogućiti normalan život, da ne ovise o primanjima roditelja. To će biti naš zadatak", rekao je Kovač.

On je dodao da će pregovori biti mukotrpni jer se mora definisati pravi model Vlade.

"Prošli nije bio učinkovit pa je Vlada pala. Treba model koji će biti uobličen u koalicijskom ugovoru gdje će sve biti definirano. Plenković je doveo neopterećenost u HDZ, ne opterećuju ga problemi iz prošlosti, niti skandali", kazao je Kovač.

Osvrnuo se i na svoj već viralni nastup u Splitu, gdje je pokušao animirati publiku ističući kako je on Splićanin i Hajdukovac te kako ga je ponijela publika. Kovač je također prokomentarisao odnose i sa susjednom Srbijom.

"Srbija je pod pritiskom promjena. Krenula je u neku vrstu agresije kako bi prikrila sve što mora napraviti da uđe u EU. Naš je savjet i poruka da puste na miru Hrvatsku i njezinu unutrašnju politiku. Čeka ih jako puno posla oko reformi. Ako neko želi u klub, a neko drugi već je u tom klubu, mora ga se poštivati", dodao je.