Regija
0

Koštunica: Bez saglasnosti o Kosovu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da nije bilo saglasnosti u Vladi da se tuže države koje su priznale Kosovo.

Koštunica je u intervjuu za list "Politika" čiji dio je objavljen u subotu, naveo da je taj potez bio mjesecima paniran ali da, kada je to trebalo uraditi, Demokratska stranke i G17 Plus su tražile formiranje komisije koja će time da se bavi.

"Trebalo je brzo reagovati, trebalo je tužiti određene zemlje. Trebalo je nečemu što je pravni razlog dodati medijski publicitet. Na to su nas savjetovali mnogi ljudi - Tomas Flajner, kao član državnog pregovaračkog tima, zatim jedan broj uglednih stranih profesora, koji su se i nudili da pomognu", rekao je on, prenosi B92.

On je naglasio i da je smatrao da Vlada Srbije treba da se održi do proglašenja jednostrane nezavisnosti Kosova, i pored toga što su se određene razlike pojavljivale i pre 17. februara.

"Onda su se ispoljile još veće razlike, tako da je nestala dotadašnja zajednička politika i jednostavno sam izgubio povjerenje u koalicione partnere kada je riječ o njihovoj iskrenosti u odbrani Kosova", naglasio je Koštunica koji je i lider Demokratske stranke Srbije.