Regija
0

Kosovski mediji o novim priznanjima neovisnosti

FENA
Prištinski elektronski mediji objavili su u srijedu kao prvu podnevnu vijest priopćenje hrvatske vlade i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, objavljeno tijekom jutra, u kojem se navodi da su se vlade Hrvatske, Mađarske i Bugarske dogovorile objaviti zajedničku izjavu u svezi njihovih predstojećih nacionalnih odluka o priznanju Kosova.

Prištinska neovisna televizija Kohavision navodi kako su tri susjedne države Srbije, Hrvatska, Mađarska i Bugarska, najavile priznanje neovisnosti Kosova te prenosi dijelove zajedničke deklaracije triju zemalja.

I drugi elektronski mediji u Prištini opširnije objavljuju dijelove priopćenja i među ostalim ističu da se Hrvatska, Mađarska i Bugarska zauzimaju za nastavak dobrih odnosa sa Srbijom i žele da ona ima europsku perspektivu.

Uključujući priznanje Hrvatske, Mađarske i Bugarske, neovisnost Republike Kosovo do sada su priznale 32 države, tijekom mjesec dana od proglašenja neovisnosti, 17. veljače. U utorak su Kosovo priznale Kanada i Japan, čime su kosovsku neovisnost priznale sve zemlje koje čine poznatu skupinu G7, industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta.