Na zahtjev KFOR-a
0

Kosovo: Srbi propustili konvoj sa hranom

SRNA
Borislav Stefanović
Borislav Stefanović
Srbi sa sjevera Kosova su odlučili da učine ustupak i propuste nekoliko vozila KFOR-a sa hranom, vodom i gorivom do baze kod Leposavića, što je bio uslov da se komandant KFOR-a Erhard Biler sastane sa delegacijom Vlade Srbije.

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović zatražio je danas od građana na barikadama u selu Rudare kod Zvečana da dopuste da KFOR "alternativnim putem" snabdije svoju bazu u Leposaviću.

Stefanović je građanima na blokadi rekao da mu je obećano da će KFOR u bazu odnijeti samo hranu, vodu i gorivo, što je većina građana dočekala odobravanjem i aplauzom, javljaju beogradski mediji.

Stefanović je dodao da je propuštanje konvoja KFOR-a uslov koji je postavio komandant, njemački general Erhard Biler da bi uopšte odgovorio na zahtjeve koje su mu juče prenijeli zvaničnici Vlade Srbije.

Prema njegovim riječima, predstavnici Vlade Srbije su prvo o zahtjevu KFOR-a razgovarali sa predstavnicima opština na sjeveru Kosova, ali o tome nisu postigli jedinstvo.

Stefanović je, poslije razgovora sa stanovnicima kod Rudara, otišao ka Leposaviću gdje bi trebalo da razgovara i sa Srbima na tamošnjim barikadama.

Očekuje se da bi astanak sa Bilerom trebao u Leposaviću da počne oko 17.00 sati.