Bio planiran za četvrtak
0

Kosovo: Nema dogovora o sastanku sa Drewsom

SRNA
Erhard Drews
Erhard Drews
Predsjednici četiri opštine sa sjevere Kosova i načelnik kosovskomitrovačkog okruga nisu postigli dogovor sa predstavnicima KFOR-a i EULEX-a o sastanku sa komandantom KFOR-aa Erhardom Drewsom koji je bio planiran za sutra.

Predsjednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je poslije sastanka da su obaviješteni da je sastanak otkazan zbog opravdanih razloga.

Milović je istakao da su predstavnici Srba prenijeli komandantu KFOR-a za sjever Dariusu Nopsu da je za Srbe na sjeveru pokrajine neprihvatljivo da na prelazima budu albanski carinici i policajci. 

"Tražili smo sastanak sa glavnokomandujućim KFOR-a što pre da od njega čujemo stavove KFOR-a i da njemu prenesemo ono što naši građani misle", rekao je Milović.

On je dodao da za sada nema nagovještaja o uklanjanju barikada i izrazio nadu da neće biti nasilnog razbijanja barikada.

"Zato je neophodno da o svemu razgovaramo i u konstruktivnoj atmosferi rešimo sve probleme", rekao je Milović. 

On je dodao da će u narednom periodu svake srijede u 14 satu u Zvečanu biti održavani sastanci na kojima će, osim srpskih predsjednika biti i predstavnici međunarodne zajednice, a da će njima predsjedavati predsjednici UNMIK opštine i opštine Zvečan.