Vratio se u Prištinu
159

FOTO / Kosovo: Haradinaj dočekan uz počasnu gardu i crveni tepih

FENA
Haradinaj i Thaci na aerodromu u Prištini (Foto: AFP)
Haradinaj i Thaci na aerodromu u Prištini (Foto: AFP)
Nekadašnji vođa Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj, koji je u četvrtak u Hagu oslobođen svih optužbi za ratne zločine, doputovao je u 17.15 sati na prištinski aerodrom Adem Jašari, gdje je dočekan uz vatromet, počasnu gardu i crveni tepih

Haradinaja su na aerodromu dočekali premijer Hashim Thaci, kosovski ministar sigurnosnih snaga Agim Čeku, većina članova vlade, funkcioneri njegove Alijanse za budućnost Kosova, kao i članovi porodice.

Slijetanje aviona na pistu aerodroma u Prištini dočekano je aplauzom, dok je dolazak Thacija ispraćen zvižducima.

Ispred aerodroma okupilo se više hiljada pristalica koji su nosili albanske i zastave Kosova, kao i plakate s njegovim likom. Među okupljenima, od kojih je veliki broj došao organizovano autobusima, nalaze se i njegovi bivši saborci.

Haradinaja dočekala počasna garda (Foto: AFP)
Haradinaja dočekala počasna garda (Foto: AFP)
Za prisutne organizovan je i direktan prenos njegovog dolaska preko video bima, a svi oni koji nisu mogli da prisustvuju, na Kosovskoj televiziji mogu direktno da prate Haradinajev povratak iz Haaga.

On će se kasnije večeras, na Trgu Majke Tereze u centru Prištine, obratiti građanima s bine, na kojoj je inače, jutros bio organizovan direktan prenos izricanja presude u Haškom tribunalu.