Nakon poraza HDZ-a
0

Kosor: Ovo su bili najteži izbori do sada, postigli smo dobar rezultat

FENA
Jadranka Kosor nakon objavljivanja preliminarnih rezultata (Foto: AP)
Jadranka Kosor nakon objavljivanja preliminarnih rezultata (Foto: AP)
Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je u nedjelju navečer kako je stranka na najtežim parlamentarnim izborima do sada postigla dobar rezultat i naglasila kako u svom naumu nisu uspjeli oni koji su "htjeli da HDZ padne na minimalni postotak i onda polako nestane s političke scene Hrvatske.

Kosor je uputila zahvalu svim biračima, koji su HDZ-u dali svoj glas, a pred okupljenim stranačkim aktivistima u zagrebačkom Domu hrvatskih likovnih umjetnika (HDLU), koji su njen govor u više navrata pozdravili burnim pljeskom, poručila je da HDZ od ovog trenutka počinje raditi na pobjedi na sljedećim izborima.

"Želim u ime stranke reći da su ovo bili najteži izbori do sada, u koje smo ušli u potpuno neravnopravnom položaju i u kojima nam nije bila omogućena ravnopravna utrka", rekla je Kosor dodajući da su mediji davno prije ove parlamentarne izbore proglasili završenima.

Pojedini mediji su se stavljali na stranu naših protivnika, dodala je Kosor i naglasila kako je HDZ, uza sve to, uprkos neregularnim uvjetima u kojima su se izborna pravila kršila i na sam dan izbora, postigao dobar rezultat.

"U svoj toj iznimno teškoj borbi i apsolutno nemogućim uvjetima postigli smo dobar rezultat", poručila je, naglasivši da nije uspio naum mnogih da se HDZ ponizi i baci na koljena.

"Dakako da rezultatima nismo do kraja zadovoljni, no u uvjetima u kojima smo radili ovo je dobar rezultat. Glavno je da nisu uspjeli da HDZ padne na minimalni postotak i onda polako nestane s političke scene Hrvatske. To se nije dogodilo i mi od ovog trenutka počinjemo raditi za pobjedu na sljedećim izborima", kazala je Kosor, istaknuvši kako je HDZ stranka čistih ruku.

HDZ ostaje čvrsto na nogama, i u oporbi je časno služiti svome narodu i u oporbi ćemo služiti Hrvaticama i Hrvatima, poručila je Kosor. HDZ će i dalje ustrajno raditi, a nitko ne može oduzeti dosadašnje rezultate i pobjede, poput one da je vlada koju je vodio HDZ završila pregovore i osvojila još jedan povijesni cilj koji je davno zacrtao dr. Franjo Tuđman.

Obećavamo da ćemo biti konstruktivna, ali vrlo oštra i stabilna oporba, naglasila je, dodavši da ih u toj borbi nitko neće uplašiti.

Premijerka Kosor u svom obraćanju u HDL-u nije čestitala izbornim pobjednicima.