Regija
0

Kosor: Josipović nas nastoji poniziti

FENA
Jadranka Kosor
Jadranka Kosor
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, komentirajući danas izjavu predsjednika Republike Ive Josipovića da ona predstavlja "kukulele opciju", ustvrdila je kako je tužno da predsjednik Vladu koja je završila pregovore s EU i uspješno radi na velikim gospodarskim projektima i u borbi protiv korupcije kritizira na takav način i nastoji poniziti.

"Nismo posustali proljetos kada je predsjednik održavao konzultacije s jasnom tendencijom, a nećemo se obeshrabriti ni sada", rekla je premijerka Kosor, prigodom boravka u Svetoj Nedjelji.

Predsjednik nikako da prihvati podatke o gospodarskom jačanju Hrvatske niti o rastu BDP, industrijskoj proizvodnji i odličnoj bturističkoj sezoni, već govori o zemlji jada, čemera i užasa i to nije dobro, ocijenila je Kosor.

Podsjetila je da je predsjednik Josipović nedavno bio s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom i rekla kako je sigurna da talijanski predsjednik nije rekao da gospodarski rast od 0,8 posto u Italiji, a kamoli u Hrvatskoj, znači da je to zemlja jada.

Predsjednik Josipović mora, i bilo bi dobro da sudjeluje zajedno s nama u ohrabrivanju gospodarstvenika i da mu ne promakne bilo koji pokazatelj o pozitivnim trendovima i novom padu nezaposlenosti, drži Kosor.

Kao predsjednica stranke, ali i kao predsjednica Vlade, moram voditi računa o ravnopravnom ulasku svih političkih opcija u izbornu utrku. Apsolutno to je nužno i to je temelj demokracije i nastavit ćemo ukazivati na sve ono, ako bude takvih slučajeva, za što mislimo da je uključivanje predsjednika u kampanju, naglasila je Kosor.

Mislimo da imamo pravo na to, reći da je u Požegi bio Igor Dragovan, ne samo kao glavni tajnik SDP-a nego i čelnik izbornog stožera "kukuriku koalicije" i to je apsolutna činjenica, rekla je premijerka Kosor.

To su jasne poruke, puno puta je on (Dragovan) stajao uz predsjednika kada je kritizirao Vladu i to su bile poruke koje nećemo i ne možemo prešutjeti, dodala je premijerka.

"A to da bismo se bojali ukazivati na neke probleme, to je vrijeme isto tako zauvijek prošlo", poručila je Kosor.

Svaki hrvatski građanin i građanka i svaki političar u Hrvatskoj ima pravo ukazivati na nešto za što smatra da može utjecati na izborni rezultat.

O tome sam govorila, rekla je Kosor, i dodala kako poziva predsjednika Republike da prihvati ponudu da mu Vladin gospodarski tim predoči makroekonomske pokazatelje, stanje u proračunu, zamrznute rashode, te rezultate u provedbi Zakona o fiskalnoj odgovornosti.

To je naša ponuda i prijedlog i predsjednik je u svako doba dobrodošao ako želi doći u Vladu i poslušati te podatke. Naša zajednička zadaća je predstavljati svoju zemlju, to je dužnost predsjednika države, premijerke i Vlade u cjelini i tako ćemo nastaviti, istaknula je premijerka Kosor u izjavi novinarima prilikom boravka u Svetoj Nedjelji gdje je nazočila potpisivanju Ugovora o dodjeli poticajnih namjenskih bespovratnih sredstava prema projektu izgradnje poduzetničkih zona u jedinicama lokalne samouprave.