Regija
0

Kosor: Hrvatska ostaje pri tužbi protiv Srbije

SRNA
Jadranka Kosor
Jadranka Kosor
Predsjednik Vlade Hrvatske Jadranka Kosor poručila je danas da nikome neće dozvoliti da revidira hrvatsku historiju i da nema povlačenja tužbe za genocid koju je Hrvatska podigla protiv Srbije.

"Nikome nećemo dozvoliti da revidira i mijenja hrvatsku historiju i da šalje poruku da Hrvatska ne bi trebalo da slavi dan pobjede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja", rekla je Kosorova u Vukovaru.

Ona je dodala da neće biti povlačenja tužbe za genocid protiv Srbije, prenose hrvatski mediji.

"Mi kao nulto pitanje u razgovorima sa susjedima uvijek postavljamo pitanje nestalih osoba. Još je na popisu zatvorenih i nestalih osoba iz 1991. i 1992. godine 999 hrvatskih branitelja i civila i to pitanje moramo riješiti. Na tome će Srbija moći da dokaže svoje evropsko ponašanje", rekla je Kosorova.

Na pitanje šta Vlada čini po pitanju optužnica protiv vukovarskih veterana, koje su ove nedjelje stigle iz Beograda, Kosorova je rekla da je Vlada pripremila zakon kojim će biti proglašeni ništavnim svi pravni akti i bivše Jugoslavije i bivše JNA, a koji bi već naredne nedjelje trebalo da se nađe u Saboru.