Hrvatska
0

Kod Križevaca uhapšeno 35 neonacista

SRNA
Hrvatska policija uhapsila je u Bukovju kod Križevaca 35 neonacista koji su pripremali koncert njemačke rok grupe "Blu Maks", koja je zabranjena u Njemačkoj zbog nacizma, te dvije hrvatske grupe iz Dubrovnika i Slavonije.

U policijskoj stanici u Križevcima na kriminalističkoj obradi zadržano je 30 osoba, od 20 do 30 godina starosti, među kojima je osam njemačkih i jedan italijanski državljanin.

Među privedenim je i osam članova grupe "Blu Maks", te manji broj ljudi sa križevačkog područja, a jedan hrvatski državljanin se opirao hapšenju zbog čega je policija morala da primjeni silu.

Neki od privedenih su nosili nacističke oznake i simbole, a oni za koje se utvrdi da su prekršili zakon biće privedeni Prekršajnom sudu u Križevcima.

Javnost je o koncertu obavijestilo Udruženje mladih antifašista grada Zagreba, koje je za njega saznalo na neonacističkom internet forumu.

Ne zna se ko je organizatorima, a navodno je riječ o Udruženju Hrvatski nacionalisti, dozvolio održavanje koncerta u vatrogasnom domu u Bukovju.