Regija
0

Karadžić bio najavljen kao predavač u klubu "Njujork"

FENA
Jedan od najtraženijih haških optuženika Radovan Karadžić je, dok se krio iza identiteta dr. Dragana Davida Dabića, bio najavljen kao predavač na temu zdrave ishrane, predviđenu za 21. august u klubu "Njujork" beogradskog hotela Interkontinental, tvrdi kragujevački ljekar Dragan Milojević.

Milojević, koji je kao specijalist urgentne medicine zaposlen u kragujevačkoj Hitnoj pomoći, ispričao je lokalnom nedjeljniku "Svetlost" da je Karadžića vidio praktično četiri dana prije njegovog hapšenja.

On kaže da se u klubu "Njujork" svakog trećeg četvrtka u mjesecu održavaju predavanja o zdravoj hrani, pa je tako bilo i tog 17. jula.

"Tako je bilo i 17. jula kada je najavljeno da će 21. augusta predavač biti dr. Dragan David Dabić koji je ustao, učtivo se naklonivši prisutnima", naveo je Milojević.

Prema riječima Milojevića, iako je tog 17. jula bila paklena vrućina, Karadžić je bio obučen kao da je zima - u zelenu jaknu s dugim rukavima, imao je perčin koji je vezao gumicom na vrh glave, a na licu naočale, klasične "lenonke" s malim okvirom.

Milojević kaže da dr. Dabića nije lično upoznao, ali da je primijetio da je bio "poznat i priznat" stručnjak u tim krugovima i veoma poštovan.

Prema Milojevićevom kazivanju, čovjek koga su svi oslovljavali sa dr. Dabić ponašao se normalno, tokom predavanja više puta je ustajao, šetao, razgovarao i pozdravljao se s prisutnima.

Kragujevački ljekar je rekao i da je dr. Dabić deset dana prije tog 17. jula bio predavač u Šapcu gdje je dočekan ovacijama.

Milojević je ispričao da je u tim ljekarskim krugovima važio za "izuzetnog predavača, čovjeka velike erudicije i elokvencije i fantastične energije", a njegovo znanje je ukazivalo na to da je riječ o "čovjeku od struke".

"Dr. Dabić je govorio čistim beogradskim naglaskom i da sam ga hiljadu puta sreo nikada ne bih pomislio da je on Radovan Karadžić", ispričao je Milojević, prenio je Tanjug.