Regija
0

Kanada ukinula dodatni obrazac za ulazak hrvatskih državljana

FENA
Kanada je od jučer ukinula obvezu ispunjavanja dodatnog obrasca za hrvatske državljane prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje viza prije ulaska u tu zemlju, što je hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) ocijenilo velikim napretkom u međusobnim odnosima, priopćeno je u četvrtak iz MVPEI-a.

U priopćenju se navodi kako je veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kanadi u četvrtak izvijestilo MVPEI o ukidanju dodatnog obrasca za hrvatske državljane prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje viza prije ulaska u Kanadu na temelju obavijesti koju je hrvatska veleposlanica u Kanadi Vesela Mrđen zaprimila od ministrice useljeništva Kanade Diane Finley.

"Riječ je o pitanju koje je 12 godina opterećivalo bilateralne odnose dviju zemalja te stoga Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija izražava zadovoljstvo takvom odlukom i ovaj čin ocjenjuje kao veliki napredak u međusobnim odnosima", stoji u priopćenju.

Ovom odlukom uklonjena je prepreka punom razvoju suradnje dviju zemalja te je postavljena osnova za daljnje unaprjeđenje odnosa, kaže se u priopćenju MVPEI-a.