Fotorobot
0

Kako danas izgleda Ratko Mladić

Sarajevo-x.com
Foto: Press
Foto: Press
Nakon slučaja Radovana Karadžića koji je s lažnim identitetom živio skoro 13 godina, a istovremeno vodio aktivan javni život, operativci su se pozabavili skiciranjem mogućeg današnjeg izgleda bivšeg generala Vojske Republike Srpske, Ratka Mladića.

Srbijanski list Press u današnjem izdanju donosi jednu od mogućih skica naslikanu na osnovu, kako pišu, "sjećanja našeg novinara". Pretpostavlja se da on danas "liči na sebe iz najboljih dana, ima 'bokserski nos', nešto deblje usne, tršavu kosu i botoksom ispeglano lice".

Akcioni tim koji sarađuje sa Haškim tribunalom ima nekoliko fotorobota jer su operativci napravili "sve moguće likove Ratka Mladića: sa bradom, bez brade, sa brkovima, sa ofarbanom kosom i obrvama, sa naočarima za vid, sa kojima inače nikad nije viđen u javnosti, sa likom izmenjenim plastičnom operacijom..." Lik sa ove skice uzima se ipak kao najverovatniji.

"Prema psihološkom profilu, Mladić je sve suprotno od Radovana Karadžića. On komunicira samo sa ljudima od najvećeg poverenja, vrlo je autoritativan, strog i njegova uvek mora da bude zadnja. Procena ozbiljnih eksperata kaže da se on nikada neće dobrovoljno predati, da čak neće pregovarati o predaji i da je potencijalno veoma opasan u slučaju pokušaja hapšenja..." dodaje izvor Pressa.