Regija
42

Juncker pričao na mobitel za vrijeme govora Kolinde Grabar-Kitarović u Briselu

Klix.ba
Kolinda Grabar-Kitarović je u Briselu održala zajedničku press konferenciju s Jeanom Claudeom Junckerom, predsjednikom Europske komisije. Junckera, međutim, nije previše zanimalo što hrvatska predsjednica ima za reći. Usred press konferencije javio se na mobitel.

Šefu Europske komisije mobitel je u džepu zazvonio taman dok je Grabar-Kitarović govorila o i dalje svježim iskustvima Hrvatske kao članice Europske unije. Juncker se javio na mobitel, vrlo kratko odradio poziv, a zatim nastavio gledati u mobitel po kojem je nešto i tipkao, piše Index.hr.

Hrvatska predsjednica nije imala izbora nego da nastavi sa svojim govorom, praveći se da je Junckerovo ignoriranje ne smeta.

"Prošlo je evo gotovo dvije godine od stupanja u članstvo. Još uvijek je to razdoblje pomalo učenja za stolom, međutim mislim da je došlo vrijeme da Hrvatska puno snažnije odradi svoju ulogu kad je riječ o kreiranju zajedničkih odluka. Iznimno nam je drago, kad je riječ o iskorištavanju fondova, kad je riječ o Europskom fondu za strateške investicije, prihvaćeno je sufinanciranje nadogradnje dubrovačke zračne luke iz toga fonda, to je veliki uspjeh i zapravo velika stvar da je jedan od prvih projekata iz tog fonda jest upravo dubrovačka zračna luka", pričala je Grabar Kitarović, povremeno pogledavajući prema Junckeru, dok je on mrtav-hladan nešto tipkao na svom mobitelu.