Njemačka
0

Josipović pod neviđenim mjerama sigurnosti

SRNA
Ivo Josipović
Ivo Josipović
Hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića u Njemačkoj je, zbog sigurnosti, pratilo 30 automobila i sedam policijskih motocikala, a područje je nadlijetao i helikopter, nakon što su mu, uoči posjete toj zemlji, prijetili i bombom.

"Osjećam se sigurno i nadam se da neće biti nikakvih problema, jer je Njemačka sigurna zemlja kao što je to i Hrvatska", rekao je Josipović novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Bundestaga Norbertom Lamartom.

On je rekao da je sa Lamartom razgovarao o borbi protiv korupcije, te da je izražena podrška regionalnoj politici koju Hrvatska vodi jer je mir u regionu važan za cijelu EU, javljaju hrvatski mediji. 

"Razgovarali smo o članstvu Hrvatske u EU. Potvrđena je njemačka podrška našim naporima", rekao je Josipović. 

Na pitanje o istovremenom boravku u Berlinu delegacije iz BiH, sa Bakirom Izetbegovićem na čelu, Josipović je rekao da misli da se radi o slučajnosti. 

Josipović je danas stigao u trodnevnu posjetu Njemačkoj. Nakon kratke posjete Ambasadi Hrvatske u Berlinu, na čiju adresu je prije nekoliko dana stigao paket sa ručnom bombom i prijetećom porukom za Josipovića, hrvatski predsjednik je u pratnji ministra inostranih poslova Gordana Jandrokovića, posjetu započeo sastankom kod predsjednika njemačkog parlamenta. 

Sutra Josipovića očekuje razgovor sa njemačkim predsjednikom Kristijanom Vulfom, a potom i sa kancelarkom Angelom Merkel, dok je Jandroković trebalo da se sastane sa njemačkim kolegom Gvidom Vesterveleom.