Srbija
0

Još uvek nepoznat datum izručenja radovana Karadžića Haagu

FENA
Prema dosadašnjim najavama, Radovan Karadžić bi Haškom tribunalu mogao biti izručen početkom sljedeće nedjelje.

Njegov advokat Svetozar Vujačić uporan je u namjeri da se izručenje što više odloži tako da će, kako najavljuje, u petak u pet do osam, pred sam kraj zakonskog roka, i iz pošte van Beograda Okružnom sudu u Beogradu poslati žalbu na rješenje o ispunjenosti uslova za izručenje Karadžića Haškom sudu. Cilj advokata Vujačića jeste da Karadžić ne bude izručen Tribunalu prije ponedjeljka.

Portparolka Okružnog suda Ivana Ramić izjavila je u četvrtak za B92 da će takav redosljed događaja uticati na to da žalba na rješenje o izručenju Karadžića Haškom sudu bude razmatrana tokom sljedeće nedjelje.

"Krivično vanraspravno vijeće ima rok od tri dana da odlučuje po izjavljenoj žalbi. U ta tri dana, odnosno, čim žalba bude dostavljena, ona se iznosi sudiji izvjestiocu koji priprema predmet i u zavisnosti od toga šta je navedeno u žalbi da li je potrebno eventualno nešto pribaviti, će i trajati eventualno samo odlučivanje, odnosno sazivanje vijeća radi donošenja odluke po izjavljenoj žalbi", rekla je Ramićeva.