Regija
0

Još nema osumnjičenih za eksplozije u Zagrebu

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Hrvatska policija ispitala je više od 100 osoba u vezi sa dvije eksplozije proteklih dana u Zagrebu, ali za sada niko nema status osumnjičenog, i nijedan od ova dva događaja ne kvalifikuje se kao teroristički akt.

"Tragovi pronađeni i izuzeti na mjestima događaja predati su na vještačenje i, nakon dobijenih nalaza, moći će se utvrditi eventualna povezanost dvije eksplozije", saopšteno je iz Direktorata hrvatske policije.

U saopštenju se navodi da je nakon uviđaja na mjestima događaja utvrđeno da je u oba slučaja riječ o improvizovanoj eksplozivnoj napravi, te da nijedna od eksplozija ne upućuje na to da je riječ o terorističkom aktu.

"Obje eksplozije za sada kvalifikujemo kao ugrožavanje opšte sigurnosti (dovođenje u opasnost života ljudi i ugrožavanje imovine)", dodaje se u saopštenju.

Iz policije navode da preduzimaju sve zakonom raspoložive mjere kako bi se pronašao počinilacili počinioci.

Prva eksplozija dogodila se u Zagrebu 9. januara na željezničkoj pruzi u Podsusedu, koju je izazvala eksplozivna naprava postavljena pored pruge.

U noći između 10. i 11. januara na autobuskoj stanici na raskrsnici Aleje Bolonje i Gospodske ulice odjeknula je druga snažna eksplozija u kojoj je povrijeđen pedesettrogodišnjak V.B.