Novi protesti u Zagrebu
0

Jajima gađali centralu HDZ-a

SRNA
Foto: Arhiv/AP
Foto: Arhiv/AP
Oko 1.000 građana okupilo se večeras na novom protestu za rušenje Vlade Hrvatske i premijerke Jadranke Kosor na Cvijetnom trgu u Zagrebu.

Organizatori protesta najavili su da će danas izraziti solidarnost sa Tomislavom S., 25-godišnjakom koji je toekom ranijih protesta zapalio zastavu EU, zbog čega mu prijeti čak tri godine zatvora.

Učesnici protesta, koji je počeo oko 18.00 sati, pozivali su  tokom svog marša po Zagrebu premijerku Jadranku Kosor da podnese ostavku, skandirajući "Svi na ulice".

Oko 19.00 sati učesnici protesta stigli su pred centralu HDZ-a, koju je obezbjeđivalo oko 30 policajaca, nakon čega je "poletjelo" i nekoliko jaja, uz skandiranje "Jaco odlazi", "ostavka" i "čuvate mafiju".

Oko 19.30 sati učesnici protesta su pred zgradom Ambasade Japana zapalili nekoliko svijeća i u tišini položili i nekoliko papirnih ždralova na ulazu u Ambasadu - prenose mediji.	

Hrvatski mediji javljaju da je današnji protest, ipak, samo uvertira za subotu, 19. marta, kada se očekuju najmasovniji protesti do sada koji će se istovremeno održavati u svim većim hrvatskim gradovima.