Regija
0

Jadranka Kosor: Ne treba nam MMF

FENA
Jadranka Kosor (Foto: Reuters)
Jadranka Kosor (Foto: Reuters)
Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas kako nema potrebe za dolaskom MMF-a u Hrvatsku te da se o tome u Vladi nije razmišljalo.

"Nema potrebe da dolazi MMF i niko u Vladi o tome nikada nije razmišljao ni govorio", kazala je Kosor odgovarajući na pitanja novinara nakon što je posjetila Tvornicu duhana Rovinj u Kanfanaru te obišla gradilište hotela "Lone" u Rovinju.

Na novinarski upit o medijskim napisima i špekulacijama da bi zbog neodlučnosti u provođenju reformi Hrvatska trebala aranžman s MMF-om, premijerka Kosor je kazala kako se "loše šuška", a smatra i da "nam nije potreban niko drugi do nas samih".

"Mislim da mi u Hrvatskoj, Vlada prije svega, ali zajedno s čelnicima lokalne zajednice apsolutno možemo i moramo provesti program ekonomskog oporavka", rekla je Kosor.

Ocijenila je da je program realan, ostvariv te podsjetila da je dobio podršku Svjetske banke i MMF-a te svih vodećih ekonomskih stručnjaka u Hrvatskoj.

Ali, ističe Kosor, za provedbu programa treba malo više snage i odlučnosti svih.

"Bez podrške sindikata, poslodavaca i lokalne zajednice program se neće provesti do kraja. Ali uz tu podršku on će se provesti i Vlada će insistirati na provedbi tog programa bez ostatka", naglasila je Kosor.