Hrvatska
0

Iznad Velebita nestao avion sa četiri putnika

Sarajevo-x.com
Foto: Večernji.hr
Foto: Večernji.hr
Avion Cessna T303, u vlasništvu predsjednika aerokluba "Ban" iz Sesveta u Hrvatskoj, nestala je u četvrtak popodne sa radara hrvatske Kontrole zračne plovidbe iznad Velebita, putujući iz Zagreba u Zadar. Uslijedila je velika potraga članova Hrvatske gorske službe, međutim, i dalje nema rezultata.

Kako javljaju hrvatski mediji, potragu pripadnicima HGSS-a otežava gusta magla i snijeg koji je na nekim mjestima visok i tri metra.

U avionu su se, prema dosad prikupljenim podacima, nalazila trojica iskusnih pilota, 63-godišnji Gerd Govejšek, 49-godišnji Walter Aleksandar i 61-godišnji Miljenko Bartolić, a neki mediji objavljuju da je s njima i 68-godišnji penzionisani instruktor Zvonko Kelek.

Avion je nestao s radara oko 16 sati. Spasiocima iz GSS-a date su koordinate mjesta na kojem se avion vjerojatno srušio, ali još ništa nisu pronašli, izjavio je glavni istražitelj avionskih nesreća Dinko Vodanović. Avion se kontroli leta u Zadru posljednji put javio u 15.45 sati, kada se nalazio iznad Vaganskog vrha, najviše tačke na Velebitu.