Suđenje za progon građana BiH
0

Izmjena optužnice odložila završnu riječ

SRNA
Iznošenje završne riječi na suđenju optuženima za deportaciju izbjeglica iz BiH u maju 1992. godine iz Crne Gore, odgođno je danas na zahtjev advokata odbrane, jer je tužilac izmijenio dio optužnice.

Sudsko vijeće sudije Milanke Žižić pomjerilo je iznošenje završne riječi za 22. februar.

Zamjenik specijalnog tužioca Lidija Vukčević promijenila je dio optužnice u dijelu preciziranja pojedinih navoda, a smanjen je i navedeni broj oštećenih.

Advokat Branislav Lutovac, branilac Milorada Ivanovića, rekao je da izmjena optužnice nužno zahtijeva odlaganje završnih riječi, kako bi se odbrana što bolje pripremila.

"Tužilac je precizirao optužnicu, odnosno promijenio jedan njen dio, tako da smo mi morali tražiti odlaganje završnih riječi, kako bismo se što bolje pripremili", rekao je Lutovac novinarima.

On je naveo da je tužilac precizirao dio optužnice, ali je to mogao da uradi i podneskom.

"Da je tužilac to uradio na vrijeme, mi smo mogli danas da damo završne riječi. Ovako, krivicom tužioca, došlo je do odlaganja, odnosno prolongiranja završne riječi, a sve to ide na štetu ljudi, koji su u pritvoru", rekao je Lutovac.
Za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva optuženi su Branko Bujić, Sreten Glendža, Božidar Stojović, Milorad Šljivančanin, Boško Bojović, Milisav Marković, Radoje Radulović, Duško Bakrač i Milorad Ivanović.