Crna Gora
0

Izglasano povjerenje Đukanovićevoj Vladi

SRNA
Milo Đukanović
Milo Đukanović
Crnogorska Skupština izglasala je povjerenje Vladi Crne Gore i time većinom glasova odbacila inicijativu opozicije za izglasavanje nepovjerenja izvršnoj vlasti.

Inicijativu Pokreta za promjene da se izglasa ostavka Vlade podržali su Socijalistička narodna partija i Nova srpska demokratija, koji su zajedno imali 27 glasova, dok su poslanici vladajuće koalicije bili protiv sa 47 glasova. Dvojica poslanika bila su uzdržana.

Tokom rasprave, poslanici opozicije su istakli da je inicijativa za izglasavanje nepovjerenja izvršnoj vlasti opravdana, dok je vladajuća koalicija ocijenila neutemeljenom i politikantskom.

Čelnici opozicije naveli su da je aktuelna Vlada obmanula građane, te da je dio vlasti povezan sa kriminalnim strukturama, što predstavlja teret za dalji razvoj Crne Gore.

Predsjednik crnogorske Vlade   Milo Đukanović rekao je da tokom rasprave nisu osporene njegove ocjene o Crnoj Gori kao stabilnoj i bezbjednoj državi, posvećenoj ostvarivanju evropskih standarda.

Lider PZP Nebojša Medojević rekao je da Vlada zaslužuje da joj se izglasa nepovjerenje, jer je obmanula birače.

"Mi tražimo pad Vlade, jer ste obmanuli birače. Da ste rekli ljudima da će biti smanjenje plata, otpuštanja radnike i šverca kokaina, mislimo da ne biste dobili povjerenja na izborima", rekao je Medojević i dodao da smatra da će ekonomska budućnost Crne Gore biti sumorna, ukoliko ostane aktuelna Vlada.
Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić potencirao je da je među prevarenim građanima najviše radnika, od kojih je Vlada skrivala stvarnu ekonomsku situaciju.

On smatra da je na djelu uspostavljanje "Šarićeve" Crne Gore, odnosno da je organizovani kriminal jači od države.

"Vlada je, po našem mišljenju, okovana uticajem organizovanog kriminala i to se pod hitno mora promijeniti, ako želimo da idemo naprijed", istakao je Mandić.

Nastavak sjednice Skupštine Crne Gore planiran je za sutra u 11 sati.