Hrvatska
0

Ivo Sanader u organizaciji Globalno kreativno čelništvo

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader sudjelovao je na godišnjem samitu Globalnog kreativnog čelništva u New Yorku, posvećenom izazovima globalizacije, među čijim su sudionicima šefovi država ili vlada, priznati umjetnici, nobelovci, predsjednici uprava multinacionalnih korporacija i drugi čelnici.

Globalno kreativno čelništvo je nevladina organizacija koja se, u partnerstvu s Ujedinjenim narodima, obraća izazovima i prilikama koje donosi globalizacija, a Ivo Sanader, koji je na istom skupu sudjelovao i 2008., kada je vodio hrvatsko izaslanstvo na zasjedanju Opće skupštine UN-a, na ovogodišnjem forumu je govorio o tome da i Hrvatska, ali i ostale zemlje evropskog jugoistoka, trebaju postati dio Evropske unije.

Sanader će uz Globalno kreativno čelništvo ostati vezan i u budućnosti, saznao je Glas Amerike od domaćina ovog skupa, koji su, isto tako, rekli da je bivši premijer dobio poziv za sudjelovanje na forumu prije nego što je podnio ostavku na mjesto predsjednika vlade.

Međutim, Ivo Sanader nije želio dati izjavu hrvatskim novinarima koji su ga satima čekali, situacija je bila pomalo čudna, pa i neugodna, kaže se u vijesti VOA.