Regija
0

Ivo Sanader ostaje u bolnici

SRNA
Foto: Arhiv/Reuters
Foto: Arhiv/Reuters
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader ostat će na Odjeljenju kardiologije Kliničko-bolničkog centra Zagreb sigurno do ponedjeljka, a dalji boravak u ovoj zdravstvenoj ustanovi zavisit će od rezultata pretraga, potvrdio je Sanaderov advokat Goran Suić.

On je rekao da rezultati nekih pretraga nisu najbolji i da ne zna kada će Sanader biti vraćen u zatvor Remetinec, i da li će biti sposoban za ročište zakazano za četvrtak 3. novembra.

Suić je dodao da Sanader već dvije, tri nedjelje osjeća tegobe sa srcem i krvnim pritiskom.

Bivši hrvatski premijer i šef HDZ-a od juče popodne se nalazi na koronografiji, a ljekari zagrebačke klinike tvrde da će on biti sposoban za nastavak sudskog procesa, prenose hrvatski mediji. 

Kardiolog bivšeg premijera Davor Miličić, koji ga je juče pregledao na zagrebačkoj klinici, kaže da Sanader kontinuirano ima srčane aritmije.

Sanader je hospitalizovan nakon jučerašnjeg pojavljivanja u zagrebačkom Županijskom sudu, gdje je trebalo da se izjasni o optužnici za ratno profiterstvo u slučaju uzimanja 3,6 miliona kuna (pola miliona eura) provizije od kredita koji je austrijska Hypo banka dala Hrvatskoj.

Bivši hrvatski premijer optužen je i da je primio deset miliona evra od predsjednika Uprave mađarske naftne kompanije MOL Zolta Hernadija, kako bi toj kompaniji prepustio upravljačka prava u hrvatskoj naftnoj kompaniji "Ina". 
On se sumnjiči i za udruživanje radi činjenja krivičnog djela u slučaju Fimi medije, odnosno izvlačenje više od 100 miliona kuna iz ministarstava i javnih poduzeća, kao i u slučaju nezakonitog poslovanja Hrvatske elektroprivrede (HEP) sa hrvatskom petrohemijskom industijom Dioki.