Regija
3

Ivo Josipović glasao među prvima: Očekujem pobjedu

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Aktuelni predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, nakon glasanja na drugom krugu predsjedničkih izbora jutros u Zagrebu kazao je kako očekuje pobjedu.

Josipović, zajedno sa suprugom Tatjanom, glasao je u na biračkom mjestu u mjesnom odboru Zrinjevac, u Pavlovićevoj ulici, u hrvatskom glavnom gradu Zagrebu.

U izjavi medijima nakon glasanja, Josipović je kazao da je izašao među prvim biračima u 7:15 sati da glasa, kako bi ujedno i uputio poziv građanima Hrvatske da iskoriste svoje biračko pravo, izađu na izbore i daju glas kandidatu za kojeg misle da je najbolji.

“Sada očekujem rekordno visoku izlaznost, upravo zato sam izašao ovako rano, da to bude poticaj ljudima da izađu na izbore“, izjavio je hrvatski predsjednik Josipović.

Josipović se osvrnuo na odnos Hrvatske sa zemljama regije. Odgovarajući na upit da li će odnos Zagreba prema Sarajevu biti promijenjen i šta može očekivati hrvatski narod koji živi u BiH u slučaju njegove pobjede, Josipović je rekao da Hrvatska ima stabilnu vanjsku politiku, pa i u odnosu na BiH. 

“Nastavit ću podržavati put BiH prema Evropskoj uniji. Nastavit ću isto tako biti prijatelj BiH, nastojati pomoći da se unutar BiH postigne sporazum o ustroju BiH, o jednakopravnosti građana... Naravno, to je stvar unutar BiH, ali prijatelji uvijek dobro dođu i nastavit ću suradnju sa svim narodima u BiH, posebno sa hrvatskim narodom u BiH“, poručio je Josipović.

Kada je u pitanju odnos Hrvatske prema Srbiji, aktuelni hrvatski predsjednik rekao je da nema “nikakvih promjena“.

“Srbija je naša susjedna, prijateljska zemlja. Imamo puno otvorenih pitanja i ta pitanja valja riješiti. Podržavat ćemo, naravno, Srbiju na putu u EU, ali ona mora ispuniti sve one uvjete koje smo ispunili i mi u Hrvatskoj“, pojasnio je Josipović, prenosi Anadolu Agency.