"Napao je kad se vraćala iz BiH"
0

Italijanka optužila hrvatskog graničara za silovanje

SRNA
Sedamnaestogodišnja Italijanka prijavila je da ju je na graničnom prelazu Stara Gradiška, kada se vraćala sa ljetovanja u BiH, silovao hrvatski granični policajac.

Italijanski mediji objavili su da se djevojka vraćala sa dečkom i da ih je na graničnom prilaz Stara Gradiška zaustavio policajac koji im je, nakon što je kod njih pronašao bocu alkoholnog pića, naredio da pođu s njim u službene prostorije.

Djevojka je izjavila da je petnaestak minuta ostala sama s policajcem koji je to vrijeme iskoristio za seksualni napad, što ona nije rekla dečku nego je po dolasku u Italiju ispričala majci. Potom su njih dvije otišle u sjedište policije u Padovi i prijavile hrvatskog graničnog policajca.

Djevojka je odvedena na ljekarski pregled i utvrđeno je da je u teškom šoku, zbog čega joj je odmah pružena psihološka pomoć.

Italijanski policajci potvrdili su da su zaprimili prijavu koja je odmah proslijeđena nadležnom tužilaštvu, koji je sve informacije proslijedio italijanskom Ministarstvu vanjskih poslova posredstvom kojeg bi sa slučajem trebalo biti upoznata i hrvatska strana.   

Hrvatska policija saopštila je da nema nikakvih podataka o slučaju silovanja na prelazu Stara Gradiška.

"Sve što znam o tom slučaju pročitao sam na internet portalima", rekao je načelnik Brodsko-posavske Policijske uprave Darko Petek i dodao da je riječ o ozbiljnim optužbama.