Regija
1

Interpol traži nestalog trogodišnjaka iz Crne Gore

Klix.ba
Trogodišnjem Andriji Radunoviću gubi se svaki trag u Crnoj Gori, otkako je nestao u Herceg Novom 31. decembra prošle godine, prenose “Večernje novosti”.

Interpol je tu vijest objavio na svojoj web stranici uz fotografiju dječaka, za kojeg se navodi da je dijete iz mješovitog braka.

Zvanične potvrde o nestanku djeteta iz Crnogorske policije nema.

Interpol poziva sve koji nešto znaju o sudbini dječaka, da ih kontaktiraju. Da bi svima pomogli u potrazi, međunarodna policija je, uz fotografiju, na svojoj web stranici objavila i da je mali Andrija rođen 17. decembra 2012. u prijestolnici Češke, Pragu, od oca Danila Radunovića i majke Nazmije Aline Radunović, iz Rusije.

Dječak ima dvojno državljanstvo, Crne Gore i Rusije, visok je 1,2 metra, ima smeđe oči i plavu kosu.

Osim ovih podataka, evidentirano je da je Andrijina majka prešla granicu sa Hrvatskom sa važećim dokumentima. Iz Uprave policije Crne Gore nisu željeli da nam saopšte više detalja, pozivajući se na Interpol, koji je objavio potragu za dječakom. Nezvanično smo saznali da ni otac dječaka nije u Herceg Novom, prenosi B92.

Prema nekim medijskim špekulacijama, sumnja se da je Nazmija Radunović dijete odvela u Rusiju poslije svađe sa suprugom Danilom.