Regija
0

Incident u Skupštini Crne Gore: Umalo tuča poslanika DF-a i pripadnika obezbjeđenja

Anadolija
(Foto: AA)
Uoči sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj treba da se raspravlja o rekonstrukciji Vlade i smjeni predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, došlo je incidenta u kojem su učestvovali poslanici Demokratskog fronta i pripadnici obezbjeđenja Skupštine.

Poslanici DF-a, koji su se danas vratili u skupštinske klupe nakon više od sedam mjeseci bojkota, nisu dozvolili obezbjeđenju Skupštine da ih pretrese prilikom ulaska. Nastalo je guranje između poslanika i obezbjeđenja, bilo je psovki, a poslanici DF-a su ipak ušli u zgradu Skupštine.

Nakon toga, razvili su transparent "Sloboda ili ništa" i počeli skandirati: "Milo lopove".

U sali Skupštine je danas prisutno pojačano obezbjeđenje.

Održavanje sjednice parlamenta neizvjesno je nakon što je otkazana rasprava o tom aktu na Zakonodavnom odboru.

Predstavnici opozicionih Demosa, URE i Socijaldemokratske partije predložili su profesora Milenka Popovića za potpredsjednika Vlade izbornog povjerenja, Raška Konjevića za ministra finansija, Gorana Danilovića za ministra unutrašnjih poslova i Borisa Marića za ministra rada i socijalnog staranja.

S druge strane, Socijalistička narodna partija predložila je Veselina Bakića za ministra finansija, a Radivoja Rašovića za ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja i poručila da ukoliko taj predlog ne bude prihvaćen u cjelini, neće učestvovati u Vladi izbornog povjerenja.

Ostaje da se vidi koji prijedlog će prihvatiti premijer Milo Đukanović.