Nakon Ljubljane
0

I u Beogradu se otvara SOS prodavnica

FENA
U Beogradu se danas otvara prva SOS prodavnica, čiji je cilj da socijalno ugroženi građani imaju mjesto gde mogu da kupuju po pristupačnim cijenama.

Najavljene potrošačke kartice također počinju da se izdaju, pa će narednih dana svi građani moći da kupuju po cijenama koje ne podrazumijevaju uobičajenu zaradu trgovaca i dobavljača.

Hljeb po 25 dinara, brašno po 38, ulje za 93 ili kilogram jabuka za 20 dinara - biće dostupni svim građanima Beograda u naredna dva do tri dana u SOS marketu u Bulevaru kralja Aleksandra, prenosi B92.

Do kraja maja u glavnom gradu bi 10 objekata trgovinskog lanca "Jabuka" trebalo da bude ustupljeno za ovaj projekt Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, najavljuje direktor "Jabuke" Milorad Mišković.

Potrošačke kartice koje omogućavaju kupovinu u tim radnjama socijalnim kategorijama izdavaće trgovinsko preduzeće "Jabuka", a radnicima sa minimalcem Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS).

Predsjednica ASNS-a Ranka Savić kaže da će prisustvo ministra trgovine Slobodana Milosavljevića na otvaranju, koji je prvobitno osudio ideju SOS prodavnica, pokazati podršku Vlade tom projektu.

Sa Ministarstvom trgovine razgovara se o eventualnom učešću države u projektu SOS prodavnica, dok istovremeno počinju pregovori sa čelnicima lokalnih samouprava kako bi se oni uključili u otvaranje prodavnica u svojim sredinama.

Jeftiniju robu moći će da kupuju penzioneri koji imaju primanja manja od 20.000 dinara, zaposleni na minimalcu, kao i sve raseljene i izbjegle osobe.