Crna Gora
0

I Svetozar Marović ide sa Milom Đukanovićem

SRNA
Svetozar Marović
Svetozar Marović
Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović napustit će Vladu ako se premijer Milo Đukanović povuče sa funkcije, iako, kako tvrdi, ne postoji nijedan politički razlog za promjene na čelu izvršne vlasti.

Marović je rekao za podgoričke "Vijesti" da se na Kongresu DPS-a, koji je planiran za prvu polovinu naredne godine, neće kandidovati za predsjednika te stranke.

On je istakao da Đukanovićev odlazak najviše priželjkuju oni koji su politički "manje dobri".

"Kao i u sportu, tako i u politici slabiji uvijek žele da izbjegnu jačeg protivnika, ali to nikad ne znači da će oni postati bolji zbog toga što ne bi igrali sa jačim od sebe", naveo je Marović.

On je rekao da o Đukanovićevom odlasku nije razgovarano u vrhu partije. "Iako bi bilo logično da mi, ako bi bilo tačno to što se piše da Đukanović odlazi, znamo više nego oni drugi koji su njegovi politički protivnici ili pripadaju nekoj drugoj stranci", dodao je Marović.

Odgovarajući na pitanje šta misli o Igoru Lukšiću kao mogućem novom premijeru, Marović je naveo da o svim ljudima sa kojima neposredno sarađuje ima pozitivno i uvažavajuće mišljenje, bez obzira na godine, iskustvo, političku poziciju ili radni angažman.