Split
0

HVIDR-a traži zabranu koncerta Lepe Brene

FENA
Zajednica Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (ZUHVIDR-a) Splitsko-dalmatinske županije danas je uputila pismo splitskom gradonačelniku Željku Kerumu, u kojem se od njega traži da se ne dopusti održavanje koncerta srbijanske pjevačice Lepe Brene, planiran za oktobar u splitskoj dvorani Spaladium Arena.

Razlog je, kako navode, što je ona za vrijeme rata veličala agresora na Hrvatsku.

"Ne može se dopustiti osobama koje su veličale agresora za vrijeme rata na Lijepu našu da u našem gradu održavaju predstave", naglašava ZUHVIDR-a Splitko-dalmatinske županije.

Bez obzira što je Brena nedavno održala koncert u Zagrebu, splitski branitelji, kako se navodi u zahtjevu gradonačelniku Kerumu, smatraju da je Split "osjetljiviji" kada su u pitanju sjećanja na Domovinski rat.

"Vjerojatno će neki, kojima nije stalo do osjećaja obitelji poginulih hrvatskih branitelja i nas njihovih suboraca, pomisliti da je to upereno protiv 'kulturnih događanja', ali smatramo kako nije primjereno da Lepa Brena održi koncert u Splitu", stoji u zahtjevu ZUHVIDR-e Splitsko-dalmatinske županije.