Regija
0

Hrvatski tajkun Kutle pušten iz pritvora

FENA
Foto: Nacional.hr
Foto: Nacional.hr
Zagrebačka policija sinoć je na slobodu pustila Miroslava Kutlu, koji je preksinoć uhapšen na području Vrgorca, jer kriminalističkom obradom nisu utvrđeni razlozi za podizanje kaznene prijave, potvrđeno je iz Odjela za odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke.

Pedesetdvogodišnji poduzetnik Miroslav Kutle uhićen je tokom noći, a mediji su špekulirali da je uhapšen prilikom pokušaja bijega u BiH.

Jednog od najpoznatijih hrvatskih tajkuna policija je uhapsila na temelju potrage koju je raspisala zagrebačka policija, koja je imala indicije da Kutle ima korisna saznanja za određena kaznena djela gospodarskog karaktera.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o slučaju premlaćivanja predsjednika Uprave Industrogradnje Josipa Galinca, kojeg su dvojica nepoznatih napadača pretukla i teško povrijedila lani u septembru nedaleko Ministarstva gospodarstva RH.

Policija je početkom ove sedmice raspisala nagradu od 50.000 kuna za korisne informacije koje bi pomogle u razrješavanju slučaja premlaćivanja Galinca.

Zagrebačka policija tokom kriminalističke obrade nije utvrdila da postoji činjenica na temelju koje bi kazneno prijavila Miroslava Kutlu pa je pušten na slobodu.

Miroslav Kutle jučer je na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija u tvrtci "Gradski podrum". Budući da je riječ o kazni manjoj od pet godina nije mu određen pritvor pa će pravomoćnost presude čekati na slobodi.