Regija
2

Hrvatski premijer Tihomir Orešković nije podnio ostavku

Piše: M. N.
Tihomir Orešković
Tihomir Orešković
Predsjednik hrvatske Vlade Tihomir Orešković obratio se kratko javnosti nakon što su zastupnici Sabora zatražili njegovu ostavku i na dnevni red sjednice koja će biti održana u četvrtak stavili glasanje o nepovjerenju premijeru.

"Komisija za odlučivanje o sukobu interesa RH odlučila je da je potpredsjednik RH Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa i on je danas podnio ostavku s pozicije prvog potpredsjednika. Pozivam sve učesnike u ovom procesu da pokažu maksimalnu odgovornost i strpljenje. Hrvatska nema vremena. Vjerujem da će Domoljubna koalicija i Most prevazići razlike i uložiti napore i da će ova Vlada nastaviti provoditi reforme koje smo najavili i započeli. Ova Vlada ima mnogo toga za napraviti u korist građana", rekao je Orešković.

Izvinio se novinarima što neće odgovarati na pitanja kazavši da će to učiniti sutra na sjednici Sabora. Ranije je kazao kako će od Sabora zatražiti povjerenje.

Podsjetimo, 42 zastupnika Domoljubne koalicije podnijeli su prijedlog da se sutra glasa o nepovjerenju premijeru Oreškoviću. Istakli su kako su sigurni da će imati 76 glasova "za" te da će mandatar za sastav nove vlade biti Zdravko Marić.