Povodom Kurban-bajrama
0

Hrvatski predsjednik posjetio Islamski centar u Zagrebu

FENA
Ivo Josipović
Ivo Josipović
U povodu muslimanskog blagdana Kurban-bajrama hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetio je večeras Islamski centar u Zagrebu gdje je razgovarao s predsjednikom Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj muftijom Ševkom Omerbašićem i njegovim saradnicima o položaju islamske zajednice u Hrvatskoj i muslimana u društvu.

Upitan o njihovom položaju u Hrvatskoj predsjednik Josipović je rekao kako osobno smatra da je uglavnom dobro riješen položaj svih vjerskih zajednica i da vjeruje kako su sugrađani muslimani više ili manje njime zadovoljni. "Muslimani sami moraju reći jesu li njime zadovoljni ili ne", dodao je.

"Nadam se da će u onim dijelovima u kojima postoje neki nedostaci i ako naši sugrađanke i sugrađani muslimani misle da se njihov položaj može i dalje poboljšavati, mislim da država uvijek mora biti spremna na to", rekao je.

"Hrvatska je definirana i kao zemlja vjerskih sloboda i nema ni jednog razloga da se bilo kojoj vjeri, pa ni muslimanima uskrati bilo što od onoga što trebaju da bi prakticirali svoju vjeru", rekao je predsjednik Ivo Josipović.