Regija
0

Hrvatska: Zdravstveno stanje Ranka Ostojića poboljšano

Anadolija
Ranko Ostojić
Ranko Ostojić
Iz Vlade Republike Hrvatske stiglo je službeno saopštenje da je zdravstveno stanje potpredsjednika Vlade Ranka Ostojića poboljšano, javio je dopisnik Anadolije.

"Zdravstveno stanje potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića poboljšava se, te je premješten na Odjel postintenzivnu njegu Zavoda za hitnu medicinu KBC Zagreb. Nastavljaju se mjere liječenja i rehabilitacije“, saopšteno je na službenim stranicama Vlade.

Na današnjoj sjednici Vlade, ministra Ostojića zamjenjivao je njegov pomoćnik Evelin Tonković.

Ministar Ostojić primljen je nedavno u bolnicu zbog teškog trovanja krvi ili sepse zbog koje je u jednom kraćem periodu bio u životnoj opasnosti, nakon što su mu zakazala pluća i bubrezi. Ministar Ostojić osjeća se bolje, širenje sepse je spriječeno antibiotičkim terapijama, a već je napravio i prve bolničke korake.

O njegovom povratku na dužnost ministra i potpredsjednika Vlade nitko se još nije službeno oglasio. Premijer Zoran Milanović je samo u jednom navratu, na prethodnoj sjednici Vlade, napomenuo kako Ranka Ostojića čeka radno mjesto nakon oporavka.