Regija
3

Hrvatska: Zbog falsifikovanih policijskih pečata 60-ogodišnjakinja u istražnom zatvoru

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U jednomjesečnom istražnom zatvoru u Hrvatskoj završila je 60-ogodišnjakinja osumnjičena da je prodavala lažne pečate hrvatskih, bosanskih i srbijanskih državnih institucija koje je krivotvorila u svom obrtu.

Istražni zatvor tužilaštvo je zatražilo nakon što je dežurni zamjenik zagrebačke općinske državne odvjetnice ispitao 60-ogodišnjakinju koju tereti za krivotvorenje isprava za koje zakon predviđa zatvorsku kaznu i do pet godina.

"Postoji osnovana sumnja da je 60-godišnjakinja od augusta 2013. do 22. septembra 2015. u Zagrebu počinila navedeno krivično djelo na način da je u svom obrtu izrađivala lažne službene isprave (pečate) policije Republike Hrvatske i policije Bosne i Hercegovine te drugih državnih institucija Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, koje je potom prodavala za određeni novčani iznos", objavilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda prihvatio je prijedlog tužilaštva i 60-godišnjakinju zatvorio opasnosti da bi na slobodi mogla utjecati na svjedoke koje je potrebno ispitati tokom istrage.