Regija
0

Hrvatska: Zabrana prometa zbog olujnog vjetra  

FENA
Zbog olujne bure, autocesta A1 između čvorova Zadar II i Sveti Rok u smjeru Zagreba, zatvorena je za sav promet (kolone su pred naplatama Zadar II i Posedarje oko 1 km). Obilazak je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca (DC50 i DC27).

Samo za privatna vozila otvorene su: autocesta A1 Sveti Rok-Posedarje u smjeru Splita (pred čvorom Sveti Rok u smjeru Splita, kolona je oko 11 km), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostala vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), i Paški most.

Na Krčkom mostu i autocesti A7 Orehovica-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog požara je za sav promet zatvorena županijska cesta Žrnovnica-Srinjine (ŽC6142) kraj Splita.

Tokom dana pojačan promet očekuje se na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, a u popodnevnim i večernjim satima i u smjeru unutrašnjosti.

Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima - oba smjera: Bajakovo, ulazak: Slavonski Brod, Metković, izlazak: Karasovići, Macelj.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

U prekidu su trajektne linije Lopar-Valbiska, Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak, te katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.