Regija
6

Hrvatska: Velika tučnjava Torcide i BBB-a na autoputu

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Masovna, a očito i dogovorena tučnjava navijača, odigrala se danas oko 13 sati na autocesti A1 u smjeru Zagreba u Hrvatskoj.

Prema tragovima na mjestu događaja, ostacima bengalki, raznih palica, krvavih majica i drugih predmeta razasutih na stotinjak metara u obje trake, može se zaključiti da je sukob bio prilično žestok.

Vjerovatno se radilo o navijačkim grupama BBB-a, koju su putovali na Dinamovo gostovanje u Pulu, te Torcide, koji su išli na kup utakmicu protiv Vinogradara.

Na mjesto događaja stigle su četiri ekipe iz Policijske stanice Duga Resa s tri policijska i jednim civilnim vozilom, a nisu imali previše posla, jer osim zbrajanja predmeta po autocesti, nisu imali šta raditi, piše Jutarnji.hr.

Prije nego što je policija stigla na mjesto događaja svi su se huligani povukli u automobile i pobjegli, svako u svom smjeru.

Prema tragovima krvi na snijegu i krvavih odjevnih predmeta lako je zaključiti da je bilo povrijeđenih, međutim, niko od njih na karlovačkom području nije zatražio ljekarsku pomoć, potvrdili su to u Hitnoj hirurškoj ambulanti Opće bolnice Karlovac.