Regija
0

Hrvatska: Školski autobus se sudario s kamionom, 12 djece povrijeđeno

SRNA
Vozač školskog autobusa i 12 djece povrijeđeno je danas u sudaru sa kamionom u hrvatskom selu Gradac između Pleternice i Kutjeva.

Svi povrijeđeni prevezeni su u požešku bolnicu, a u toku je operacija vozača, koji je teže povrijeđen, ali nije životno ugrožen, saopšteno je iz ove bolnice.

"U ambulantu požeške bolnice primljeno je 12 učenika osnovne škole, od kojih jedan ima povredu glave, dok se ostala djeca nakon ljekarskog pregleda većinom puštaju kući", rekao je šef hirurške službe požeške bolnice Ljubo Begić.

Iz Policijske uprave požeško-slavonske navode da je do sudara došlo oko 13.00 sati, kao i da je kamion koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi bosanskohercegovačkih registracija.

Hrvatski mediji javljaju da je u autobusu bilo 18 djece koja su iz okolnih sela putovala u Pleternicu na popodnevnu nastavu.

Svjedoci kažu da je do sudara došlo kada je autobus prešao u suprotnu kolovoznu traku.

Stanovnici mjesta u kojem se dogodila nesreća, a koji su odmah pritekli u pomoć, kažu da su djeca ležala po podu autobusa, da je bilo dosta krvi i da je jedna djevojčica bila u nesvijesti.