Luka Bebić
0

Hrvatska se nema kome ispričavati

FENA
Na središnjoj svečanosti proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 13. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" održanoj na nogometnom stadionu "Dinara" u Kninu, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić kazao je kako se Hrvatska vojska nema komu ispričavati jer je na svom teritoriju tijekom "Oluje" vraćala ustavni i pravni poredak.

"Hrvatska će se ispričati za ono što je učinila na teritoriju Srbije, ali mi nismo išli u Srbiju", rekao je Bebić, dodajući kako bi danas neki htjeli da se zaboravi pobjednički duh koji je Hrvatskoj donijela veličanstvena pobjeda u "Oluji".

Današnji dan, dan je kada je Hrvatska vojska krenula prema Kninu, ali i Bihaću kojemu je prijetila sudbina Srebrenice te je i taj prostor Hrvatska vojska oslobodila u suradnji s HVO-om i Armijom BiH, podsjetio je Bebić.

Današnji dan kada se obilježava 13. obljetnica vojno-redarstvene akcije "Oluja" jedan je od najvažnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti ocijenio je predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader. Istaknuo je kako je 5. kolovoza i najbolji datum za obilježavanje Dana hrvatskih branitelja.

"Hrvatska je ponosna na Oluju i nikome nećemo dopustiti da baca ljagu na tu veličanstvenu pobjedu hrvatske vojske i naroda", naglasio je Sanader dodajući kako su u Oluji i Domovinskom ratu sudjelovali i pod hrvatski stijeg stali svi koji su osjetili važnost tog trenutka te se nije gledalo tko je tko i tko je bio čiji djed i stric.

Središnja svečanost na Gradskom stadionu NK Dinara počela je svečanim postrojenjem Oružanih snaga RH i Ministarstva unutarnjih poslova te hrvatskih branitelja koji su sudjelovali u mimohodu koji je ove godine prvi put uključen u službeni protokol, obilježavanja pobjede i domovinske zahvalnosti.

Uz prelet MIG-a nad stadionom je svoj program izvela i akro skupina Krila Oluje.