Regija
0

Hrvatska policija uhapsila Vinka Martinovića Štelu

FENA
Vinko Martinović Štela
Vinko Martinović Štela
Hrvatska radio televizija (HRT) objavila je večeras da je na graničkom prijelazu Mali Prolog između Metkovića i Vrgorca uhapšen Vinko Martinović Štela te da je u toku njegovo sprovođenje u Zagreb.

HRT nije saopćio izvor informacije kao ni ostale detalje, već je samo objavio kako će se više o hapšenju znati u vijestima HTV-a u 23.53 sata.

Vinko Martinović je haški je osuđenik koji je nakon odslužene dvije trećine 18-godišnje zatvorske kazne u januaru pušten iz talijanskog zatvora. Međutim, protiv njega je, kako javlja HRT, na snazi međunarodna tjeralica raspisana po nalogu zagrebačkoga Županijskog suda, na kojem je još od 1998. optužen za ubistvo žene u Mostaru.

Martinović je te godine za ubistvo Jasmine Đukić bio nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora, a suoptuženi Dragan Raspudić zvan Guja na sedam godina. Uoči čitanja presude, Martinović je rekao da je u optužnici jedino istinito njegovo ime i prezime. Nema dokaza da smo krivi, a sama pomisao na gnjusan zločin za koji nas teretite za mene je smrtni grijeh, rekao je te dodao da su mu sve smjestili kriminalci kako bi prikrili svoja nedjela, javlja HRT.

Vrhovni sud Republike Hrvatske pet dana prije Martinovićeva izručenja Haškom sudu u augustu 1999. ukinuo presudu i slučaj vratio na ponovno suđenje. U međuvremenu je Raspudić za ubojstvo Jasmine Đukić pravomoćno osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu, koju je odslužio.