Regija
0

Hrvatska policija traga za osuđenim hirurgom

FENA
Policijska uprava primorsko-goranske saopćila je kasno popodne da ta PU djeluje po nalogu Kantonalnoga suda u Rijeci o privođenju hirurga Ognjena Šimića u pritvor, ali nije potvrdila da je Šimić do 18 sati pronađen na njegovim poznatim adresama stanovanja.

Ognjen Šimić danas je na Županijskom sudu u Rijeci, po odluci sudskog vijeća kojim je predsjedala sutkinja Ika Šarić, nepravomoćno osuđen na devet godina zatvorske kazne zbog 18 slučajeva primanja mita.

Budući da nije bio na izricanju presude, što i nije bila njegova obveza, sudsko vijeće naložilo je policiji da Šimića privede u pritvor. Naime, svaki osuđenik s dosuđenom zatvorskom kaznom duljom od pet godina mora odmah nakon izricanja presude ići u pritvor.

Ako se Ognjena Šimića ne pronađe na poznatim adresama stanovanja, Kantonalni sud će izdati nalog policiji za raspisivanje najprije tjeralice na području Hrvatske, a ako nakon dva dana od te prve tjeralice osuđenik ne bude pronađen, raspisat će se međunarodna potjernica.

Šimićev advokat Goran Marjanović obrazložio je današnji Šimićev nedolazak na izricanje presude teškim zdravstvenim stanjem njegova branjenika i opasnostima od stresa tijekom izricanja presude u sudnici.